Güney Kore Filmleri






Şu sıralar gençlerin en çok takip ettiği ülkelerden birisi Güney Kore' dir. Kore' nin K-Drama' sı artık Türkiye'de de sevilip izlenmeye başlandı, hadi gidip bunlara bir göz atalım.


SCHOOL 2017

2017 yılında çıkan ve çoğu kişi tarafından sevilir hale gelen "School 2017" çok parası olmayan bir kızı ve kızın okuduğu okulda babası müdür olan bir oğlanın hikayesinden bahsediliyor.

Ra Eun Ho: Eun Ho, tavuk satan yoksul bir aileden gelmektedir. En yakın arkadaşı olan "Oh Sarang" ile birbirlerinin dayanaklarıdırlar. Tabi bazen kavgaları olabilir ama yine de çok yakın arkadaştırlar.
Ayrına Hyun Taewoon' un kız arkadaşıdır.



Hyun Taewoon: Hyun Taewoon' un babası" Geumdo Lisesi' nin " müdürüdür ve Hyun Taewoon' un belalarını parası ile çözmektedir. Hyun Taewoon bundan her ne kadar nefret etse de babasına karşı korkusundan sesini çıkaramaz.



Song De Hwi: Song De Hwi, okulun en zekisidir fakat Hyun Taewoon ile eski arkadaşlıklarının ardından birbirlerine o kadar sinirlilerdir ki sürekli tekme tokat kavgaya tutuşurlar. Ayrıca De Hwi' nin sevgilisi okulun en güzelidir. Zaman zaman Hong Nam Ju ( De Hwi'nin Sevgilisi ) ile kavga etselerde sonundan barışıyorlar.


Hong Nam Ju: Hong Nam Ju, okulun en güzel kızı ve bir de okulun en zeki çocuğu yani Song De Hwi' nin kız arkadaşıdır. Eskiden zengin olup bir an da fakir olan ailesinin durumuna alışamamaktadır. Bu yüzden arkadaşlarına hatta sevgilisine bile yalan söyler. Ama Song De Hwi bunu anlar fakat o da Nam Ju' nun bu halini görmek istediği için ona bildiğini söylemez. Ama ikiside birbirlerinin yalanlarını öğrenince ayrılırlar. Bir süre sonra dayanamazlar ve yine barışırlar.


Oh Sarang: Oh Sarang çok zekidir ama annesinin okul hademesi olmasını hiç istemez. Hatta daha iyi bir şekilde yaşayabilmeleri için annesine sürekli yardım edip ders çalışmaktadır. Annesinin hademe olmasını ellerini hiç kirletmemesini ister ama annesi sürekli bir şey olmaz diyip kızını teselli eder. Ayrıca  Oh Sarang ve Eun Ho en yakın arkadaşlardır.


So Bo Ra: So Bo Ra çok içine kapanık bir kızdır ama bir o kadar da iyi kalplidir. Bir zamanlar çıktığı ama sürekli zarar gördüğü eski sevgilisi Kim Hi Can' dan nefret etmekte ve korkmaktadır. Ayrıca okulun kötü kızları ile önceden arkadaşlardı ama onlar Bo Ra' yı dışlayınca ve istemeyince o da gitmiştir. Okulun kötü kızları Bo Ra' yı sürekli dışladıkları için onu kullanmaya başlarlar. Bo Ra' yı iyice kendilerinden korkuturlar ve onu hırsızlık gibi olaylarda kullanırlar.


Kim Hee Can: Kim Hi Can, okulda De Hwi' den Sonra en başarılı öğrencidir ve de çok zengindir. Annesinin zoru ile çok çalışır ama hep içinde bir huzursuzluk olur ve huzursuzluk gün geçtükçe artar. Artık Hi Can öfekesini kızlardan çıkartır çünkü erkeklere karşı sürekli laf atar ve kızlar daha kolay olduğu için sürekli onları döver. Ayrıca Hi Can eskiden Bo Ra ile sevgiliydi ama gizliden çünkü Hi Can, Bo Ra gibi biriyle sevgili olduklarını öğrenirse arkadaşlarının onun ile dalga geçeceğini biliyordu o yüzden ona şiddet uygulamaya başladı ve en sonunda ayrıldılar.



Yu Bit Na: Yu Bit Na, çok sert yapıya sahip olan bir kızdır ve bir keresinde kötü kızlar Bo Ra' ya zorla Bit Na' nın defterini çaldırttıkları için suçluyken bile Bo Ra' yı suçlu olarak göstermiştir, bu yüzden de Bo Ra ile kavgalılardır.


Han Soo Ji: Han Soo Ji, aslında bir polistir ama lisedeki "X" olayı yüzünden Geumdo Lisesi'ne gider. Orada Shim Kang Myung ile tanışır. Geumdo Lisesi' nde "X olayı yüzünden görevinden az kalsın atanan polis memuru yine de pes etmemektedir.


Shim Kang Myung: Shim Kang Myung, Geumdo Lisesi' nde bir öğretmendir. "X" olayında bile öğrencilerini korumaya çalışan Shim Kang Myung korumacılığı ve şefkati ile ön plana çıkmıştır. Ve orada Han Soo Ji ile tanışır.


Yoon Kyung: Yoon Kyung, gitar çalmayı ve şarkı söylemeyi çok sevmekte olan bir öğrencidir. Aynı zamanda Oh Sarang' ada yardım etmekten çok hoşlanır.



Issue: Issue, Geumdo Lisesi' ne atanan bir K-Pop İdolüdür. Oh Sarang ve diğer kızlar her ne kadar Issue' ya bayılsada Issue kendi  öğrenci hayatını rahat bir şekilde yaşamak istemektedir.






EMPRESS Kİ
   

Empress Ki

Empress Ki ( İmparatoriçe Ki ) Koryolu Cariye bir hizmetliden ama daha sonradan İmparatoriçe olan bir kızdan ve İmparatordan bahsetmektedir.

Ki Sung Nyang: Sung Nyang başlarda hayatta kalabilmek için erkek kılığına girmişti ama daha sonradan cariye ardından da impratoriçe olmuştu.




Huizong: Huizang bir Yuan İmparatorudur. Halkını ilk başlarda iyi yönetemesede Sung Nyang sayesinde ülkesini gayet iyi yönetebilir.




Tanas Hiri: Tanas Hiri ilk başlarda İmparatoriçedir ancak halkınada kraliyetede kötülükleri bitmediği için idam ettirilir.




Tanqishi: Tanqishi, Tanashiri' nin ağabeyidir. İlk başlarda Sung Nyang anlaşsada daha sonradan nefret etmektedir.




Wang Yoo: Wang yoo, Sung Nyang'ın eski eşidir ve Koryo kralı' dır.




Bayan: Bayan, başlarda Sung Nyang' a yardım etsede daha sonralarda ona ihanet edip öldürmeye çalışır.




İmparatoriçe Dowager: İmparatoriçe Dowager, imparatorun annesidir. Sung Nyang' ın İmparatoriçe olmasını istemez çünkü Yuan kanına Koryo kanının geçmesini istemez ve genelde kendi çıkarlarını düşünür.




El Temur: El Temur, imparatorun babasını öldürür ve ülkesine ihanet eder. Kızı Tanashiri tahta çıkarır ve güç sahibi olmak için çok çalışsada Sung Nyang onu engeller ve öldürülür.




Tal Tal: Tal Tal, bayan'ın yeğenidir ve önemli bir mevkiye sahiptir. Tal Tal kendi amcasının yaptığı haksızlıklara bile göğüs gerip her zaman haklının yanında olmuştur.




Bayan Khutugh: Bayan khutugh, Bayan yani amcası sayesinde bir ara İmparatoriçe olup herkesin yani Sung Nyang,İmparator ve Tal Tal dışında herkesin sevgisini kazanır ama bu pek uzun bir süre devam etmez çünkü gerçek yüzü ortaya çıkınca öldürülür.





HİHG KİCK



High Kick

High Kick öncesin de çok iyi bir durumları olan ama daha sonra işler yolunda gitmeyince yakınlarına giden ve orada türlü türlü maceralar yaşayan bir aileden bahsetmektedir.


Ahn Soo Jung: Soo Jung kendinden emin tetlı, güzel ve insanları bir şeye ikna etmekte çok iyi olan bir kızdır ama ne yazık ki abisiyle asla anlaşamamaktadır. Önceden Amerika' da yaşamakta olsa da okulunu bitirip ailesinin yanına gelmişti ama geldiği gibi de sorunlarla karşılaşmıştır. Ama hepsinin üstesinden gelmiştir.




Ahn Jong Suk: Jong Suk, bir sürü fanı olan bir kişiydi. Bunun nedeni ise öncesinde bir hokey takımında oynamasıydı. Ama ailesinin sorunları oluşunca biraz zorluk çekmişti özellikle de hokey oynamayı çok özlemişti ama bu isteğini halletmişti.




Ahn Nae Sang: Nae Sang, biraz gariptir ama ailesi adına yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Yakın bir arkadaşı tarafından  dolandırılmıştır. Ama Nae Sang bu durumu çözmek için her şeyi yapıyordur.




Yoon Yu Seon: Yoon Yu Seon, Nae Sang' ın eşidir ve ayrıca Soo Jung ve Jong Suk' un da annesidir.
Yun Yoon Sun, ailesinin iyiliği için her şeyi yapmaya hazır olan bir annedir. Ve ayrıca Nae Sang' a da çok yardımı bulunmaktadır.





                             
Yoon Kye Sang: Yoon Kye Sang, bir doktordur ayrıca Yoon Sun' un da erkek kardeşidir. O ve ailesine destek olan Kye Sang çok yardımsever ve hep neşeli bir insandır.





Yoon Ji Suk: Yoon Ji Suk, bir lisede spor öğretmenliği yapıyordur. Kardeşi Yoon Kye Sang ve Yoon Yu Seon' dur. Her ne kadar öğrencilerine biraz sinirli davransa da aslında bu onları disiplinli tutmak içindir ama aslından içten çok farklı biridir ve Park Ha Sun' un erkek arkadaşıdır.




Park Ha Sun: Park Ha Sun, Yoon Ji Suk' un gittiği lisede bir öğretmendir ve herkese karşı çok iyi kalplidir. Kimseyi kırmak istemez ve Yoon Ji Suk' un kız arkdaşıdır. Kim Ji Won, Baek Jin Hee, Julian Kang ile aynı evde kalmaktadır.



        
Ko Young Wook: Ko Young Wook; Park Ha Sun' dan hoşlanmaktadır. Baek Jin Hee ile eski arkadaşlardır.                                                                                                                                                                         



Park Ji Sun: Park Ji Sun, Park Ha Sun ve Yoon Ji Suk ile aynı lise de öğretmenlik yapmaktadır ve biraz ilginç bir kişilik olsa bile yine de çok iyi birisidir. Ayrıca Julian Kang' ın kız arkadaşıdır.




Julien Kang: Julien Kang, Park Ji Sun, Park Ha Sun ve Yoon Ji Suk ile aynı okulda öğretmendir. Kendisi bir koreli değildir, o bir Amerikan' dır ama yine de koreceyi çok iyi bilmektedir. Yemek yapmaya bayılır ve Park Ji Sun' un erkek arkadışıdır.




Kim Ji Won: Kim Ji Won, Ahn Soo Jung ve Ahn Jong Suk ile aynı liseye gitmektedir. Çok zeki bir kızdır ayrıca tatlıdır da, Ahn Soo Jung ile en iyi arkadaştırlar ve Ji Won birçok konuda Jong Suk' a yardım etmektedir.




Baek Jin Hee: Baek Jin Hee, çok iyi kalpli bir kızdır ama iş bulma konusunda çok zorlanmaktadır. Ha Sunlar' la beraber kalmaktadır.




Lee Juck: Lee Juck, Kye Sang gibi bir doktordur ve biraz gariptir ama iyi biridir.




 Kang Seung Yoon: Kang Seung Yoon, çok saf biridir ve çok iyi kalplidir, herkese her zaman yardım etmek istemektedir. Ve Jong Suk' un  en iyi arkadaşıdır.



Yorumlar